УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА У ШКОЛСКОЈ 2020-21 ГОДИНИ


06.01.2022.

УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА У ШКОЛСКОЈ 2020-21 ГОДИНИ

Погледајте ОВДЕ

ЗАПАЖЕН УСПЕХ УЧЕНИКА НА „ШКОЛСКОМ КЛИМАТСКОМ ИЗАЗОВУ“

Ученици седмог разреда наше школе, Соња Тасић, Давид Станковић, Милић Обрадовић, њихов ментор – наставница технике и технологије Биљана Градојевић и педагог школе Наташа Духанај су освојили прво место на такмичењу основних школа Србије – „Школски климатски изазов“ на тему „Град и климатске промене“.

Такмичења “Школски климатски изазов” и “Глобални дечији Дизајнатон” у Србији организује и спроводи KidHub. KidHub je организација која се бави унапређењем образовања кроз интердисциплинарне програме, предузетништво и дизајн са фокусом на циљеве одрживог развоја. KidHub је представник глобалног образовног програма и Дизајнтон метода из Холандије.

Ове школске године у оквиру “Школског климатског изазова” је учествовало преко 400 ученика основних школа Србије. Тим наше школе ДСМ (Давид, Соња и Милић), њихов ментор наставница Биљана Градојевић, а све под будним оком педагога Наташе Духанај, осмислили су одрживо решења за смањење утицаја климатских промена у локалној средини. Бавећи се подтемом МАЊАК ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА И ПРОСТОРА ЗА ИГРУ, а применом Дизајнатон метода осмислили су „Маслешин екосистем“. Према речима чланова жирија, еко-систем је изузетно интересантан и иновативан модел одрживог парк-игралишта. Истраживачким радом као и путем конкретних, практичних корака, користећи ИКТ технологије, тим је реализовао прототип идеје. Прототип је презентован 20. јуна на завршном панелу, пред жиријем у саставу др Иван Симић, доцент на Архитектонском факултету у Београду, Бојана Живковић, аналитичарка заштите животне средине, председник „Дете - Заштитник планете“ и Тијана Јовановић Петровић, директорка KidHub-a и менаџерка програма Designathon Works Serbiа. Модераторка панела била је Смиљана Попов, новинарка и уредница емисије „Београд за почетнике“.

Као велика подршка Тиму ДСМ били су и сви чланови колектива школе, а приликом реализације прототипа посебно наставница биологија Славица Поповић Бубујук и наставници технике и технологије Добривоје Цветковић и Милан Ракас.

Ученици ДСМ тима су освојили награду у виду књига и ваучера за бесплатно похађање радионица KidHub-a, а представиће се и на панелу “Град и климатске промене”. Почетком наредне календарске године, 2022. ДСМ тим ће добити прилику да учествују на “Глобалном дечјем Дизајнатону” заједно са децом из целог света .

m.facebook.com-watch

ЊИМА СЕ ПОНОСИМО

Наши ученици седмог разреда учествовали су на републичком такмичењу и остварили запажени успех.

Честитамо њима и наставницима технике и технологије Биљани Градојевић и Добривоју Цветковићу.

Похваљујемо и поносимо се са:

Аном Миљковић која је освојила ПРВО место и златну медаљу, заслужену са МАКСИМАЛНИМ БРОЈЕМ БОДОВА,

Теодором Живић која је освојила прву награду и Милићем Обрадовићем који је освојио друго место на градском такмичењу и учествовао на републичком.

СВЕ НОВОСТИ