31.03.2015.

Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

Учешће на Међународној конференцији
Актуелна дефектолошка пракса
у Зрењанину 20. и 21.3.2015. године

- У организацији Друштва дефектолога Војводине, а у сарадњи са Менсом Србије, Домом „Ветерник“ и Основном и средњом школом „9. мај“ у Зрењанину је 20. и 21.3.2015. године одржана Међународна конференција ,,Актуелна дефектолошка пракса”. Подршку Конференцији је пружило и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

- Учешће на скупу су узели стручњаци из Србије, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине и др., међу њима и учитељи наше школе, MSc Маша Јовановић и MSc Јелена Гајић, које су представиле свој истраживачки рад на тему „Компетенције учитеља за рад са ученицима са поремећајима понашања“.

- На овом скупу су обрађени актуелни проблеми дефектолошке науке и праксе, а поред бројних стручних радова указано је на неповољно стање у овој области у смислу критике и давања сугестија за побољшање правног оквира који регулише област инклузије и специјалне едукације и рехабилитације.

- За Конференцију је, поред Зборника сажетака излагања, припремљен и посебан Тематски зборник радова међународног значаја под називом ,,Актуелна дефектолошка пракса”, који садржи 45 оригиналних и прегледних научних чланака у целини, и представља значајан допринос научној публистици из ове области. У тематском зборнику су објављена и два наша рада: оригинални научни рад „Деца млађег основношколског узраста са поремећајима понашања у школској средини“ и прегледни рад „Примена музикотерапије као облика третмана код деце у инклузивном образовању“.

Подносиоци извештаја:

Маша Јовановић
Јелена Гајић

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.