31.03.2015.

Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

Учешће на Међународној конференцији
Актуелна дефектолошка пракса
у Зрењанину 20. и 21.3.2015. године

- У организацији Друштва дефектолога Војводине, а у сарадњи са Менсом Србије, Домом „Ветерник“ и Основном и средњом школом „9. мај“ у Зрењанину је 20. и 21.3.2015. године одржана Међународна конференција ,,Актуелна дефектолошка пракса”. Подршку Конференцији је пружило и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

- Учешће на скупу су узели стручњаци из Србије, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине и др., међу њима и учитељи наше школе, MSc Маша Јовановић и MSc Јелена Гајић, које су представиле свој истраживачки рад на тему „Компетенције учитеља за рад са ученицима са поремећајима понашања“.

- На овом скупу су обрађени актуелни проблеми дефектолошке науке и праксе, а поред бројних стручних радова указано је на неповољно стање у овој области у смислу критике и давања сугестија за побољшање правног оквира који регулише област инклузије и специјалне едукације и рехабилитације.

- За Конференцију је, поред Зборника сажетака излагања, припремљен и посебан Тематски зборник радова међународног значаја под називом ,,Актуелна дефектолошка пракса”, који садржи 45 оригиналних и прегледних научних чланака у целини, и представља значајан допринос научној публистици из ове области. У тематском зборнику су објављена и два наша рада: оригинални научни рад „Деца млађег основношколског узраста са поремећајима понашања у школској средини“ и прегледни рад „Примена музикотерапије као облика третмана код деце у инклузивном образовању“.

Подносиоци извештаја:

Маша Јовановић
Јелена Гајић

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.