19.06.2015.

Поделите ову страну:

„ИГРАМ ФЕР И ВАН ТЕРЕНА“

Наша школа је била један од учесника пројекта „ Играм фер и ван терена“. Пројекат је подржало Министарство омладине и спорта, а заједно су га организовали Савез за школски спорт- носилац пројекта и Мрежа професионалаца Србије „СПОНЕ“- аутор и реализатор пројекта.

Реализација пројекта је трајала од октобра до маја и обухватала је обучавање наставника за примену интердисциплинарног модела планирања и организације школских спортских такмичења, у циљу превенције насиља и дискриминације у школама и друштвеној заједници.

У пројектним активностима је учествовало око 1 400 ученика петих разреда из једанаест основних школа. Реализоване су следеће активности:

- На занимљив и деци приступачан начин обрађено је пет тема кроз радионице, вршњачку едукацију, дебату, као и разговор са промотером Вањом Грбићем, нашим познатим одбојкашем.

- Два такмичења:

Одељење је тим –такмичење у фудбалу за играче и навијаче; Екипа из краја- забавна одбојка за ученике, родитеље, наставнике и комшије из краја.

- Три конкурса:

ликовни-навијачки амблем школе

музички- најбоља навијачка песма своје школе

литерарни- Зашто бити фер у спорту и животу?

Чланови нашег тима- Весна Вујичић, наставник физичког васпитања и координатор тима, Наталија Матић, директор школе, Горица Клисура, психолог, Наташа Духанај, педагог и Владенка Ковачевић, библиотекар, уложили су велики труд да на креативан начин ученицима пренесу шта значи бити фер не само у спорту већ и у животу.

Завршна свечаност одржана је 8. јуна у просторијама општине Раковица и том приликом су подељене бројне награде за најбоље школе, тимове и појединце.

У конкуренцији најбољих школских тимова – наш пројектни тим је освојио 3. место и вредне награде. Најкреативнију радионицу осмислила је директорка школе Наталија Матић. За најбољи литерарни рад проглашен је рад наше ученице Дарије Луковић, који ће бити објављен у Спортском журналу.

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.