06.05.2020.

Поделите ову страну:

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЛИ ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА ПРВОГ И ДРУГОГРАЗРЕДА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

Отварање основних школа само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали потребу због обавеза на радном месту, спроводи се у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије, а на основу континуираног праћења епидемиолошке ситуације у земљи и стручне процене републичког Кризног штаба и надлежних институција.

Од 11.05.2020. године почиње са радом продужени боравак у нашој школи за ученике првог и другог разреда. Продужени боравак се организује за родитеље деце који су се претходно пријавили учитељима.

У складу са доступним показатељима и препорукама здравствених служби, боравак у школи може представљати већи ризик за заразу ученика него што је то случај у породици. Ризик је посебно присутан уколико су чланови породичног домаћинства током девних обавеза и активности изложени ситуацији повећаног ризика од заразе COVIDOM-19.

Као директор школе, молим родитеље или друге законске заступнике ученика да пажљиво прочитају обавезе у наставку и примењују их у потпуности.

1.За ученике продуженог боравка прихват ће се вршити на улазу школе радним данима најраније у 7:30.По ученике се може доћи најкасније у 16:30.

2.Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.

3.Родитељи су у обавези да када доводе дете у школски објекат, обавезно носе маску,тако да маска прекрива уста и нос.

4.На улазним вратима школе родитељ може разменити информације са дежурним наставником, задуженим за прихват ученика.

5.Родитељима није дозвољен улаз у школу.

6.Потребно је да родитељи и други законски заступници при довођењу деце или одласку из школе, задржавају међусобну удаљеност од 2 метра.

7.Сваког дана, пошто се дође по дете, треба обавестити задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.

8.Према процени директора, а у односу на исказане потребе родитеља, уколико су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор може да тражи од родитеља доказ о радном ангажовању – потврду од стране послодавца.

9.У школи неће бити организована исхрана. Сугеришемо родитељима да ученици доручкују пре поласка у школу, а да им се припреми и спакује ужина или суви оброк у складу са временом које ће провести у школи и потребама и навикама своје деце.

10.Родитељ треба да обезбеди посебну флашицу са водом за потребе свог детета

Директор школе

Наталија Матић

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.