I и II разред продужени боравак

Поделите ову страну:

ПРОФЕСОРИ РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ


15.01.2017.

НОВОГОДИШЊЕ ЧАРОЛИЈЕУ нашој школи је,поводом новогодишњих и божићних празника организовано низ радионица и активности. Ученици продуженог боравка ОШ „Веселин Маслеша” првог и другог разреда су заједно са својим учитељицама тематски израђивали предмете употребне вредности, ликовне радове, организовали новогодишњи маскембал, изложбе дечјих радова, продајни вашар, реализовали приредбе, музичке радионице, новогодишњу забаву-журку...

Децембар је месец када се сви радујемо празничним чаролијама, поклонима, играма на снегу, распусту и предстојећим празницима. Ученици су активно учествовали у украшавању наше школе, учионица и паноа.

Израда мноштво радова на тему: „Зима”, „Новогодишња јелка”, „Деда Мраз”, „Нова година”... је посебан доживљај за све ученике када имају прилику да се слободно ликовно изразе стварајући прелепе цртеже, честитке, акварел радове...

Припрема, увежбавање и извођење новогодишњих приредби је део чаролије који краси дечји плес, игра, песма, добра забава и искрен осмех. Уживала су деца, наши гости. а и ми.

Новогодишњи маскембал је организован у оквиру сваког одељења на коме су ученици имали прилике да уз свечану шетњу школом, сликањем, представљањем својих оригиналних маски, међусобним дружењем, игром прославе Нову годину под маскама.

Стару годину, испратили смо журком уз дружење, дељење поклона.... играјући се разних игара: томбола, квиз, такмичење и сл.


17.04.2017.

''ПРОЛЕЋЕ ЈЕ БРБЉАЈУЋИ СТИГЛО И НА НОГЕ СВАКОГ ДИГЛО. НАША СРЦА СУ ПУНА СРЕЋЕ ЈЕР ПРОЛЕЋЕ СВЕ НАС ПОКРЕЋЕ!''


У нашој школи је у периоду месеца марта и априла планирано и организовано неколико радионица у оквиру сваког одељења продуженог боравка. Извдвајамо неколико занимљивих тема обухваћених наставним планом продуженог боравка:


''У сусрет 8.марту''

''Весници пролеће''

''Цветна башта''

''Заштитимо шуме''

''Љубав је...''


Израдом лепих дечјих рукотворина и употребних предмета, деца су кроз дружење, слушање музике, игру, кроз тимски рад, се упознала са разоврсним секундарним рецилажним материјалима од којих су на основу предложака израђивали предмете и ствари употребне вредности. Ученици су имали прилике да упознајући појмове из света екологије, флоре и фауне прошире и продубе своја знања их српског језика, света око нас, ликовне културе, музичке културе.


Након реализованих свих планираних активности, организована је одељенска изложба и посета међу одељењима.


Деца су уживала, била су веома мотивисана, креативна и расположена за сарадњу. Пролеће у свима нама буди радост и са собом доноси нове идеје!


12.1.2017.

ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕДана 12.1.2017. године у периоду од 14:00 до 16:00 ч у школском дворишту наше школе Стручно веће продуженог боравка (први и други разред) организовало је мале зимске олипмијске игре.


У духу Нове године и празничне атмосфере, уживали смо у првим снежним данима организујући дружење на снегу. У оквиру плана рада продуженог боравка на тему ''Зима'' једна од активности била је и Зимске чаролије, Игре у снегу. Обзиром да су временски услови били повољни, зимовање у школском дворишту је осим спортско-такмичарског, имало и забавни карактер. Превасходно смо имале за циљ: дружење, развијање солидарности, вршњачко учење, међуодељенско такмичење, уживање, креативни групни рад и рад у пару и опуштање. Игре такмичарског карактера су организоване између свих одељења првог и другог разреда. Као награду, ученици су добијали велике грудве.

Планирани садржаји (игре) за нашу малу олимпијаду су:

Прављење „анђелчића у снегу¨, отисци у снегу

Гађање грудвама у „мету”

Прављење и избор најлепшег Снешка Белића

Такмичење у клискању – најбржи спуст

Такмичење у најдужем клизању

Весели зимски возић на леду

Фудбал на снегу

Прављење скулптура у снегу помоћу шаблона

„Цртање” зимских слика

Трка парова по снегу

Брзо прављење грудви

Весело клизаво „коло” итд.Активности ученика: посматрају, уочавају, додирују, креирају, сарађују, договарају се, представљају, помажу, организују


Активности учитеља: подстиче, мотивише, помаже, координира, организује, усмерава, коментарише, сугерише, показује


Остварена корелација: свет око нас, ликовна култура, српски језик, математика


Евалуација: Још једном се показало да тимски рад, рад у тројкама и у пару, сјајно утиче на резултат рада уколико се деца добро огранизују и ако је атмосфера за рад пријатна – као и само окружење. Реализатору су посветили пуно пажње осмишљавању и квалитету реализације. Успели смо да подстакнемо ученике и на рад у целокупној игри. Извршен је добар одабир садржаја – игара. Задовољни смо целокупним радом и поштовањем правила свих шест група. Ученици су уживали – што је нама најбољи показатељ.
29.12.2016.

НОВОГОДИШЊИ МАСКЕМБАЛ


Дана 29.12.2016. године у периоду од 14:00 до 16:00 часова у холу наше школе организован је новогодишњи маскембал-променада у оквиру већа другог разреда продуженог боравка. Ученици су имали прилике да уз музику, организоване игре, презентацију својих маски, дружење са старијим ученицима прославе Нову годину под маскама.

Уз организовано вођење од стране учитеља, уживали смо у следећим играма:


Играње уз музику ''на чуч''

Музички возић (пронађи свог пара)

Играње на задату реч (јелен, јелка, Снешко, пахуља...)

Играње са балоном у пару у различитим положајима

Направи позу (Супермен, свећа, ждрал, жаба)

Лимбо денс

Замишљени оркестарКроз тимски рад и рад у пару ученици су се упознали са правилима предложених игара, активно су учествовали и забављали се, развијали слушну пажњу, брзину и способности. Спонтаним доласком старијих ученика допринели смо вршњачком учењу и дружењу. Свирањем на клавиру од стране учитељице, ученици су поновили познате песме о зими и предстојећим празницима. Слободним изражавањем кроз плес, покрет, игру ученици су осмишљавали ритмичку пратњу за познате мелодије. Игре су биле ученицима веома занимљиве. Прославу смо крунисали журком и избором најсвечаније маске. Свако одељење је у просторијама својих учионица наставило прославу уз организован новогодишњи квиз,музичке игре и закуску.
Професори разредне наставе
Марија Живић Петровић
Маргарета Ђорић

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.