Немачки језик

Поделите ову страну:

У основној школи Веселин Маслеша, немачки језик предају професорке Марина Стојановић и Снежана Турунчић.

Немачки језик може да се учи од I или IV разреда. Ако нас питате, почните што пре. Тада имамо времена и за игру и за учење кроз игру. На немачком певамо песмице, играмо игрице и правимо представе.

За учење Немачког језика предвиђена су два часа недељно. Уз наш и ваш рад, језик се лако учи. И што се више научи, постаје забавније.

Језик нам је потребан за споразумевање. Да бисмо се споразумели говоримо. Да говоримо не можемо без речи, а речи се уче. Ви их једну по једну учите. У томе ће вам веома радо помоћи префесорке Марина и Снежана.

Учење страног језика наs оплемењује и шири наше хоризонте.

У Европи је Немачки језик веома заступљен. Немачки као матерњи језик говори око 120 милиона људи: У Немачкој, Аустрији и Швајцарској. Уче га многа деца Европе и света


ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!24.2.2019.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА

Општинско такмичење је одржано у ОШ "Ђура Даничић".

Ученици 8 разреда наше школе су освојили једно прво и два трећа места и пласирали се на градско такмичење из немачког језика.

1. Ана Милијић прво место

2. Дуња Рајковић треће место

3. Растко Петковић треће место

Показали су одлично знање и велику мотивацију за даље напредовање у учењу немачког језика.

На такмичење су ишли са наставницом Драгицом Максимовић.

Пуно среће у даљем такмичењу!

GOETHE INSTITUT - ИЗЛОЖБА " ERFINDERLAND DEUTSCHLAND"

У среду, 23.3.2018.године 25 ученика седмог и осмог разреда наше школе, у пратњи наставница немачког језика, Марине Стојановић и Драгице Максимовић, имало је прилику да посети и активно учествује у изложби коју је организовао Gete-Institut. Изложба под називом „Erfinderland Deutschland“ ( земља проналазача из Немачке) пружа свеобухватну историју проналазака из Немачке. У њеном фокусу се налазе како проналасци из даље и ближе прошлости, тако и иновације усмерене ка будућности из области информатике, енергетике, комуникација, медицине, оптике и материјала...© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.