Српски језик

Поделите ову страну:

Српски језик предају: Мирослава Ђурђевић, Слађана Костић, Владанка Ковачевић, Мирјана Бркић и Душко Закић.

Час вршњачког учења


28.03. и 30. 03. 2017.

Активна настава - Приступ роману „Мали Принц“


Реализатори: Мирослава Ђурђевић и Владенка КовачевићУ циљу унапређивања квалитета и ефикасности наставе и активности ученика у процесу учења, реализован је угледни час Приступ роману „Мали Принц“, у 7/3 одељењу.


Први час је одражан у библиотеци школе. Ученици су упознати са начином коришћења литературе и других извора потребних за потпуније тумачење дела. Имали су задатак да селектују информације пронађене на интернету и у литератури, да на основу истих самостално ураде критички приступ делу и покажу разумевање прочитаног. Ученици су подељени у шест група и свака група је добила јасне и дефинисане задатке у вези са тематском структуром дела.


На другом часу, који је одржан у кабинету српског језика, ученици су показали изузетну креативност у изради паноа и били на висини задатка приликом интерпретације тематских јединица. Завршни део часа осмислио је ученик Срђан Гајић који је урадио игру асоцијација.


Повратна информација ученика показала је њихову жељу за чешћим учешћем у оваквом виду рада.

Часовима су присуствовале: Наталија Матић, директор школе, Весна Вујичић, помоћник директора, Горица Клисура, психолог и Наташа Духанај, педагог школе.


© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.